2009. dec. 22.

... elfáradtam már nagyon...

....sorsomat már Rád hagyom... szól egy egyházi ifjúsági gitáros ének. Ezek a sorok visszhangoznak már napok óta a fejemben, de még mindig nincs vége - mármint a feladatoknak.


A vásár után újfent belevetetttem magam a helyettesítésbe, párhuzamosan az ott kapott megrendeléseket és a családi ajándéklistáról varrogattam. Két megrendelést, ami nem kifejezetten karácsonyi - már átkértem januárra, a családiról is húztam ki ezt-azt, így már csak egy asztalterítő marad, ami viszont nem patchwork. Az imént végre elpakoltam az anyagkupacokat, már csak a terítő taftjai fénylenek a gép mellett. Hallelujah!!!


A tennivalók listájáról is folyamatosan húzogatok ezt-azt, hogy ne nyomasszon, mennyi minden vár még rám. Végül is, nem a ragyogó fürdőkádtól, a pókhálómentes mellékhelyiségtől, vagy a 10 féle süteménytől ünnep igazán az ünnep. Legalábbis remélem. Azért a mézeskalácsillat az hiányzik... :-(
Sőt, a rántott hal is lehet tengeri filéből, nem kell feltétlenül pontynak lennie. Meg a kalács is lehet az ünnep reggelén bolti, nem anyasütötte.


Eredetileg ma már letettem volna a lantot, de a kedvenc helyemen lebetegedett egy kollega, így még holnapra is kaptam felkérést, amit el is vállaltam. (... és ehhez 3/4 5-kor kell kelnem brühühü...)
A jövő hétre viszont "szabadságot" vettem ki!!!! :-))))) A történet hozzá majd később.



A képek illusztrációk, friss rendelések és megmaradt vásárfiák vegyesen.








Ja, és a lényeg! Ha addig nem jönnék, áldott, békés, meghitt karácsonyt kívánok minden erre tévedőnek!

2009. dec. 10.

Én elmentem a vásárba...

és már meg is jöttem belőle.

Ott hagytuk abba, hogy este lett és reggel és felvirradt az első vásári napom. Ahogy benépesültek körülöttem a termek, a folyosók, a környező épületek a vásárosokkal, a beszélgetések alatt kiderült, hogy nem vagyok jó helyen. A kézművesek egy másik épületben voltak, amelyikben én voltam, ott a "bazárosok" voltak. Tetejében egy tanterem belső sarkába voltam bedugva. Nagyon sokan a nézelődők közül csak bekukkantottak a terembe, engem és a portékámat meg se látták Vagy ha igen, ezen a helyen ez nem érdekelte őket.
Másnap-harmadnap már kicsit többen voltak, akik hozzánk ( a teremben szalmás/csuhés/mézeskalácsosokkal voltam együtt) is benéztek.....


....mert ezt látták az ajtóból.

Azért panaszra semmi okom, dícséretből, elismerésből vagy fél évre valót betankoltam.... :-))) Ha én Márta néni lennék, most jól bekategorizálnám a látogatókat, de nem vagyok, így csak néhány gondolat:

Szinte mindenki tudta, mit lát, és én már ezt is eredménynek tudom be.
  • Nézd, pecsvör!
  • Látod, ez a foltvarrás.
  • Tudod, a szomszédban a Mari néni is csinált már ilyet!
  • Emlékszel, én is próbáltam már egy takarót varrni!
  • ..bár elhangzott egy "pontvarrás" és valami a rongyokkal is kapcsolatban :-)

Természetesen jutott minden napra néhány nagyon kedves beszélgetés is, akiket valóban érdekelt, hogy mi ez, mennyi a munka benne, miből dolgozom. Tipikus kérdés volt, hogy honnan van ennyi időm, főleg, amikor a gyerekek létszámát is megtudták! :-)

Tartottam gyorsított középhaladó tanfolyamot, amikor különböző apróbb techikai fogásokat magyarázgattam, javasoltam elkezdett munkák folytatásához módszereket.
  • Volt, aki ezt visszautasította. :-) Történt ugyanis, hogy a szaloncukrot vizslatta valaki, hogy hogy a csudába is kéne összerakni. Felajánlottam, hogy elmondom a méreteket, ne szenvedjen majd otthon az arányos kialakítással. Szinte sértődötten utasította vissza, ki tudja azt ő találni egyedül is.No comment.
  • Volt, aki azért vett meg 1-1"mintadarabot" az aprókákból, hogy könnyebb legyen visszaemlékeznie, ha meg akarja varrni. Érdekes, egyáltalán nem sajnáltam. Volt már téma valahol, hogy ez milyen izé dolog. Engem nem zavart, sőt örültem, hogy új ötleteket adhattam neki.


Itt debütált a cégérem, amit a fejlécben és a honlapon is láthattok. :-) Nagyon örültem, hogy a névjegykártya és a csomagzáró etikett is időre elkészült, hogy teljes legyen az összhang, és profi (legalább) a kinézet.

Elég nehéz volt "berendezni" a sarkot, hisz ez alapjában egy tanterem (anno a magyartermünk volt...), estlegesek az egymás ellé helyezések, nehézkes volt a falra rögzítés.

Tapasztalatszerzésnek kiváló volt ez a vásározás, jólesett a 3 gyerekmentes nap is. Anyukám meg folyamatosan kényeztetett. Reggel ébredés utáni hátmasszírozás (elszoktam az otthoni ágyaktól...), ebéd frissen főzve helyszínre szállítva, egyik este meg HALÁSZLÉ!!!! - csak hogy kibírjam karácsonyig a köv. halászléig!


A sok-sok megmaradt munkát pedig folyamatosan pakolom a Meskára! :-)))

2009. dec. 4.

Iglice Foltműhely

....nyitogatja kapuit! :-))))

Örömel értesítem minden kedves (és kedvetlen) olvasómat, hogy hosszas előkészületek és vajúdás után megnyitja - virtuális - kapuit kis műhelyecském, az Iglice Foltműhely.

Nézz körül nálam, időzz a galériában, idézd föl emlékeidet és tedd föl kérdéseidet, ha tudok, nagyon szívesen segítek! :-)

Az elkövetkező 3 napban személyesen is találkozhatunk az előző bejegyzésben már hirdetett keceli virágkiállításon.

(most megyek vásározni, este jövök élménybeszámolni....)

2009. dec. 3.

Meghívó

ide! :-))


Még nyár végén vetette föl édesanyám, hogy hazajöhetnék a Virágkiálításra kiállítani/árulni/vásározni. Mivel nem csak a patikai helyettesítés szerepelt középtávú terveim között, hanem a foltvarrás mint vállalkozás beindítása is, így ez kiváló lehetőségnek mutatkozott. Nosza, vágjunk bele!
Elkezdtem kiépíteni az árukészletet, de mennyit? melyik modellekből? kis- vagy nagyszériás? Röpködtek a kérdések, dilemmáztam. Az időm meg közben vészesen fogyott, amiről a bőséges helyettesítenivaló is gondoskodott....
Aztán csak összeállt egy kisebb mennyiség, és ma reggel végre hazaérkeztem. Délután berendezkedés - bőséges kiállítanivalót is hoztam, és holnap indul a nagy megmérettetés! :-)))


Szóval:

SOK SZERETETTEL VÁROK MINDENKIT A "PIROS ISKOLA" EMELETÉN A 26. TEREMBEN PÉNTEKTŐL VASÁRNAPIG!

Aki még nem járt Kecelen virágkiállításon, és ideje engedi, ne hagyja ki! Gyönyörű virágkompozíciók, kötészeti versenyek, és mindenféle árusok - virágosok és "bazárosok" találhatók 3 hatalmas iskolaépületben + 1 sportcsarnokban! Programok a kicsiknek! Fazekasremekművek (már láttunk néhányat, tényleg nagyon szépek), rengetegféle különleges cserepes virág - az egyik iskolaépületben csak ők vannak.

Izgatottan és várakozással tekintek az elkövetkező néhány nap elébe......