2008. máj. 21.

...és egy kis színes


A minap a szekrény alján pakoltam, és előkerült egy majdnem kész terítő? párnácska?
96-ban az alaptanfolyamon készítettem az angol papírsablonos napon. Naná, hogy nem a hatszögeket választottam, hanem egy kicsit bonyibbat. Valamikor egy kicsit később kereteztem, és hátul az egyik oldalánál a pántot nyitvahagytam. Így belsőpárnát nem tudtam beletenni, hanem szivaccsal tömködtem ki.
Elég sok hulladék szivacsocska várt jobb sorára (válltömések, tönkrement bébijátékok, papucstalpi hulladékok), így azokat fölnyiszáltam, beletömtem, levarrtam és lett a rózsaszínmániás kicsilánynak egy újabb párnája.

Fehér


Nekiálltam az elsőáldozó ruhának. A szabásmintát egy az egyben kivágtam a gyári csomagolásból, úgy gondoltam
gyorsabb lesz így, és talán így is lett.
Lockkal minden egyes darabot körbetisztáztam, majd összevarrtam a szoknya elemeit, meg a felsőrészt.





A felsőben az oldalelemeknél az íves rész nagyon megnyúlt, alig bírtam betartani, hogy passzoljon. Remélem, a tűzés segít rajta. A bélésanyag még nincs meg, nem tudom milyen legyen. Nylon, vagy pamut - vászon. Egy vékony krisztina-félét tudnék elképzelni . A szoknyámál is hátravan a tűzés, a ráncolás, sőt a "felsőszoknya" még ki sincs szabva. Most itt tartok.


A másik nagylánynak jövő szombaton néptáncos fellépése lesz, ahova már kell a második alsószoknya. 4 szél anyagot (cca 560 cm) ráncoltam be párhuzamosan két tűvel. Ha este hazajön, rápróbálom, megkapja a derekát. Az alját majd csak mosás után varrom föl, mert még nincs beavatva.



A turiban találtam a múlt hét elején ezt az ágytakaródarabot. Aznap még 700 volt kilója, sokalltam. Pár napra rá, a 200/kilós napon visszamentem, és láss csodát, még megvolt. Elhoztam :-)))
Egy gyári trapuntó-féle, valamikor talán kétszerekkora lehetett, mert a nagy minta félbe van vágva. kissé foltos itt-ott, de nem is egyben akarom hasznosítani!

Hátizsákot szeretnék belőle, a mintákat irányítva kiszabni.

Kiszabás után körbetisztázom, és befestem, majd utána varrom össze. Nem a kész hátival akarnék pacsmagolni...

A modell az egyik Elizanikó féle lesz, már régóta szemezek vele. remélem, tiszta pamut, és jól festhető.

2008. máj. 15.

Ruhavarrás

Adott egy kifinomult ízlésű ( :-))) ) - azaz válogatós leány, egy elsőáldozás, egy szabásminta, és 2.5 m selyemszatén, 2 m valamilyen gyűrt hímzett áttetsző anyag.
Ezekből kell 2 hét alatt valamilyen használható valamit előállítani.

2008. máj. 7.

Kirándulás

Mivel az iskolásaimnak volt érettségi szünetjük (a 12 évfolyamos suli előnyei!), így 5 napra elutaztunk a Bakonyba. A főbb állomások: Csesznek, Bakonybél, Pannonhalma, Zirc, Cuha-völgy (gyalog - 12x mentünk át a patakon, és csak másfél gyerekláb lett vizes), és a kihagyhatatlan strand, ezúttal Pápán. Még én is csúszdáztam!! :-))))
Megismerkedtem Martimezzel is, egy újabb kedves személyes ismeretség.

Rengeteg varrós tervem van, félkészek és eddig csak fejben elkészültek vegyesen. Kérdeztetek többen 1-2 dolgot hogy készül, majd lassan csinálok "tutorialt" róluk.

Félelmetes, hogy 5 napra eltűnök, és 2 óra alatt csak egy részét sikerült megnéznem, elolvasnom a szokott blogjaimnak, oldalaimnak. Lehet, hogy ez már függőség? :-)))